Naslovna Srem Sremska Mitrovica Žandarmerija oduševila najmlađe Mitrovčane

Žandarmerija oduševila najmlađe Mitrovčane

PODELI

Pripadnici odreda žandarmerije iz Novog Sada održali su javnu prezentaciju pokaznih vežbi, opreme, vozila i ljudstva na Trgu Ćire Milekića i u gradskom parku. Pokazna vežba je održana u okviru Novembarskih dana i povodom Dana grada.

Pokazna vežba žandarmerije održava se tradicionalno već četiri godine na centralnom gradskom trgu i u gradskom parku se povodom obeležavanja Dana grada. Ovogodišnja vežba, kao i prethodne bila je usmerena ka upoznavanju osnovnih principa delovanja i nadležnosti žandarmerije Srbije.

Javna prezentacija vežbi i predstavljanje odreda bilo je interesantno svim građanima, ali je privuklo veliki broj najmlađih, koji su uživali u vozilima i drugoj zanimljivoj opremi žandarmerije.

Prvi put je baš u našem Gradu izvedena akcija spasavanja talaca iz autobusa, što je prvi put u Srbiji da se građanima javno prikazuje ova vežba žandarmerije.

Izvođenjem pokaznih vežbi, pripadnici novosadskog odreda predstavili su svoju profesiju ne samo nošenjem specifičnih uniformi, nego i svojim sposobnostima. Pored toga, demonstrirana je i oprema koja se koristi, naoružanje, neka od vozila i deo rada specijalnih jedinica.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here