Naslovna Magazin Zdravlje Zanemarujemo vrat, a on je pravi pokazatelj starosti

Zanemarujemo vrat, a on je pravi pokazatelj starosti

PODELI

Kada je u pitanju nega kože, svi smo opsednuti svojim licem. Potrošimo toliko vremena, truda, ali i novca, sve vreme zanemarujući deo tela koji je podložan oštećenju od sunca i preranom starenju- vratu i dekolteu.

Sunce jako utiče na naš vrat i dekolte, a na njemu se mogu videti i tragovi hiperpigmentacije. Francuzi kažu da lice počinje od grudi, tako da bi trebalo da o ovoj regiji brinemo isto kao i o licu.

Dobra vest: Nije potrebno mnogo napora da vam vrat bude hidriran, zaštićen i zdrav. 

Dermatolozi savetuju da koristite malu količinu sredstva za čišćenje lica tim mestima kako biste otklonili nečistoće, a da pritom sadržite dovoljnu količinu prirodnih ulja vaše kože da je ne biste prekomerno isušili ili poremetili barijeru na vašoj koži.

Korišćenje seruma za lice i hidratantnih krema na vratu i grudima takođe je odlična opcija za održavanje kože na ovim mestima, jer ostaje hidrirana i sprečava se nastajanje sitnih linija i gubitak elastičnosti. Još jedan od saveta: kada koristite masku za lice u vidu maramice, višak seruma iz pakovanja izvadite i razmažite po vratu i dekolteu.

Ako kod kuće gajite aloe veru, njeni listovi će vam pomoći u nezi vrata i dekoltea. Najbrža maska za vaš dekolte je da iscedite gel iz lista aloe vere, nanesete ga tako svežeg na dekolte pre tuširanje, ostavite ga da deluje 20 minuta, a zatim isperete. Bilo bi dobro nakon toga izbegavati kupke, kako bi koža mogla da iskoristi sve benefite ovog gela.

Ova područja su u osnovi solarni panel. To dalje znači da je zaštita od sunca od presudne važnosti. Zato je bitno kremu za lice koja sadrži SPF mazati i na vrat i dekolte.

Naravno, nije sve u proizvodima za negu lepote. Oslobađanje mišića od stresa, lagane vežbe istezanja, samomasaže ili joge lica, mogu pomoći da zategnete kožu vrata i dekoltea i pojačate cirkulaciju, što će poboljšati opšte zdravlje kože i izgleda, a smanjenje stresa da ne pominjemo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here