Naslovna Srem Pećinci Zapaženi rezultati mladih pijanistkinja iz Pećinaca

Zapaženi rezultati mladih pijanistkinja iz Pećinaca

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Učenici rumske Muzičke škole “Teodor Toša Andrejević”, područno odeljenje u Pećincima, sa odseka klavir, tokom maja meseca ostvarili su zapažene rezultate.

Kako je rekla Branislava Trifunović, nastavnica klavira, na Devetom međunarodnom pijanističkom takmičenju održanom u onlajn formatu u Smederevu, Milica Mihajlović iz Kupinova, osvojila je prvu nagradu sa 95 bodova, dok je Tijana Stepanović iz Donjeg Tovarnika osvojila treću nagradu sa 79,25 bodova.

Ove dve učenice su se, nedugo zatim, takmičile i uživo na 8. Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici, zajedno sa učenicom prvog razreda Anđelom Damjanović iz Donjeg Tovarnika i ostvarile, takođe, zapažene rezultate. Milica Mihajlović, osvojila je drugu nagradu (88 bodova), Tijana Stepanović, se ovenčala takođe drugom nagradom (86 bodova), kao i Anđela Damjanović, (80 bodova).

Sve tri učenice su u klasi klavira Branislave Trifunović koja nam je rekla da je izuzetno zadovoljna radom i uspesima svojih učenica.

Radi se o međunarodnim takmičenjima, od kojih prvo okuplja brojne takmičare iz cele Evrope i, što je još bitnije, iz Azije, dok drugo takmičenje okuplja mlade pijaniste sa prostora cele bivše Jugoslavije. Deca tako razmenjuju iskustva, uče o drugim kulturama, upoznaju se sa različitim metodologijama rada i tehnikama sviranja, a ujedno druže, upoznaju i kreiraju lepe uspomene – rekla je Trifunović.

Mala Milica Mihajlović, učenica 2. razreda Muzičke škole u Pećincima, donela je svoju petu nagradu u Kupinovo u roku od samo godinu dana.

Moram puno da vežbam svaki dan kako bih dostigla nivo za takmičenje, ali to mi ne smeta jer volim da se takmičim i da nastupam u raznim gradovima. Upoznajem drugu decu i čujem nove kompozicije koje mi se sviđaju – kazala je Milica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here