Naslovna Magazin Zapečeni puding od jabuke: Savršeno zimsko zadovoljstvo

Zapečeni puding od jabuke: Savršeno zimsko zadovoljstvo

PODELI
Foto: istock

Pečeni puding od jabuke naš je izbor za desert ovog vikenda, a evo i zašto smo ga odabrali.

Ko kaže da puding treba da bude kremast, da se kuva u šerpi i da ne može da se ispeče u rerni? Mi smo pronašli ovaj recept koji nas je oduševio. A pored toga što je preukusan, spolja hrskav, a iznutra kremast, ovaj puding je prava zimska poslastica u kojoj će uživati svi članovi porodice. Lako se pravi, a ukus… Pa ostavljamo ipak vama da isprobate i da nam, naravno, javite utiske u komentarima!

Pečeni puding od jabuke

Sastojci: 

200 g očišćenih i iseckanih jabuka
1/4 šolje putera sobne temperature
1 šolja kristal šećera
1 jaje sobne temperature
1 šolja brašna
1 kašičica vanila ekstrakta
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice muškantnog oraščića
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1/8 kašičice mlevenog karanfilića
prstohvat soli

Preliv:

2 supene kašike šećera
1/2 kašičice cimeta

Način pripreme: 

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Jabuke operite, oljuštite i iseckajte. Ostavite sa strane.
3. Pomešajte cimet i šećer za preliv i ostavite sa strane.
4. Sve suve sastojke za pripremu pudinga pomešajte u jednu činiju (brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, muškantni orašćić, đumbir)
5. U drugoj činiji mikserom umutite puter, jaje i vanila ekstrakt. Dodajte suve sastojke i mešajte dok se ne sjedine.
6. U smesu zatim ubacite iseckane jabuke i sve dobro promešajte.
7. Pleh premažite puterom i sipajte smesu.
8. Kada ste ravnomerno rasporedili smesu, pospite je s mešavinom šećera i cimeta.
9. Pecite oko 30-35 minuta, dok se ne uhvati korica.
10. Izvadite iz rerne.
11. Spoljašnost bi trebalo da bude hrskava, a unutrašnjost mekana.
12. Poslužite sa šlagom, karamel kremom ili slatkom pavlakom, po želji.

Prijatno!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here