Naslovna Dogadjaj Žar u kontejnerima pričinjava materijalnu štetu i ugrožava građane

Žar u kontejnerima pričinjava materijalnu štetu i ugrožava građane

Foto: Opština Pećinci

I pored brojnih apela i saopštenja Javnog komunalnog preduzeća „Sava“ u kojima se građani pećinačke opštine upozoravaju na zabranu odlaganja pepela i žara u kontejnere u naseljima, nesavesni pojedinci nastavljaju da krše zakon i da time narušavaju bezbednost svih građana opštine.

U nedelju 9. februara nepoznato lice je ponovo izručilo žar u jedan od kontejnera postavljenih kod ambulante i škole u Šimanovcima. Žar je izazvao požar u kontejneru koji je oštećen do te mere da je neupotrebljiv, a samo zahvaljujući blagovremenoj i pribranoj reakciji dva stanovnika tog dela naselja sprečeno je širenje požara na ostale kontejnere.

„Da požar nije odmah ugašen mogao se proširiti na okolne objekte ili izazvati oštećenja na automobilima parkiranim u neposrednoj blizini. Pored toga, žar koji tinja u kontejneru može, ukoliko ga naši radnici ne primete, da bude izručen u kamion smećar i da izazove požar na kamionu čime bi prouzrokovana šteta bila neuporedivo veća. Iako smo više puta putem sredstava javnog informisanja upozoravali građane o tome da je bacanje žara u kontejnere zabranjeno i kažnjivo, bahati pojedinci i dalje se ne osvrću na to koliku štetu će prouzrokovati svojim neodgovornim ponašanjem. Najnoviji slučaj u Šimanovcima je prijavljen opštinskom komunalnom inspektoru, a na građane opštine Pećinci još jednom apelujem da Javnom komunalnom preduzeću „Sava“ (putem telefona 2436 – 510) i opštinskom komunalnom inspektoru (putem telefona 400 – 752) prijave ukoliko primete neodgovorne pojedince koji odlažu žar u kontejnere i na taj način pričinjavaju materijalnu štetu i ugrožavaju svoje sugrađane, kako bi protiv počinilaca bile preduzete odgovarajuće zakonske mere“ – rekao je direktor JKP „Sava“ Željko Milićević, i dodao da se ovakvi slučajevi najčešće događaju u centrima naselja Pećinci i Šimanovci.

Jedini ispravan način odlaganja pepela je da se hladan pepeo sakuplja u vreće maksimalne težine do 15 kg i da se vreće, u dane kada JKP „Sava“ vrši uslugu odnošenja smeća, iznesu ispred kuća kako bi ih radnici ovog preduzeća bezbedno uklonili.

IZVORsirmiuminfo
Prethodna vestPromovisan roman „Monstrum”
Sledeća vestU Šidu uhapšen zbog startnog pištolja i 15 metaka

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here