Naslovna Zabava Zašto bebe plaze jezik?

Zašto bebe plaze jezik?


Beba je gladna ako su usta otvorena, ruke blizu njih, a jezik isplažen. Pre toga, dete može samo lagano plaziti jezik, a roditelji to treba da shvate kao način njihove suptilne fizičke komunikacije. 

Plaženje jezika nakon hranjenja je znak da ne mogu više da jedu. Kako bi razlikovali glad i sitost, obratite pažnju i na druge pokrete tela. Ako se dete odmiče od dojke ili flašice, izgleda nervozno ili počinje da plače dok je uporno nudite, tada je to znak da ne želi više da jede.

Ako sami plazite jezik prema bebi, nemojte se čuditi ako vam uzvrati na isti način, jer je to za njih vrsta igre.

Disanje na usta može da uzrokuje da beba izbaci jezik napolje. Oni, kao i odrasli, na usta dišu kada je u pitanju prehlada, ako im je hladno, problema sa sinusima ili alergijama.

Neke bebe znaju da isplaze jezik kada ih muči stomak i problemi sa gasovima.

Bilo kakav abnormalni rast tkiva u usnoj duplji može zauzeti prostor. To bi takođe moglo dovesti do plaženja jezika bebe. U tim situacija, obavezno posetite pedijatra.

Hipotonija je nizak mišićni tonus koji može da utiče na nekoliko mišića u telu, a tu spada i jezik. U tom slučaju, iz bebinih usta jezik visi. To se može desiti iz različitih medicinskih stanja, a jedno od njih je Retov sindrom.

IZVORnsuzivo
Prethodna vestU Crnoj Gori uvedena zabrana okupljanja i ukinuta nastava, iako nema zaraženih koronavirusom
Sledeća vestNOVE INFORMACIJE: Porastao broj zaraženih, ovo je trenutna situacija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here