Naslovna Deca Zatvorenici daju i nameštaj: Renovirana škola u Noćaju zahvaljujući pomoći Kazneno-popravnog zavoda

Zatvorenici daju i nameštaj: Renovirana škola u Noćaju zahvaljujući pomoći Kazneno-popravnog zavoda

PODELI
Foto: vecernje novosti

UČENICI Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Noćaju su drugo polugodište započeli u renoviranim učionicama zahvaljujući saradnji Grada Sremska Mitrovica i Kazneno-popravnog zavoda, čiji su zatvorenici obavljali radove tokom zimskog raspusta. Seoska škola, koja broji oko 150 učenika od prvog do osmog razreda, dobila je lepši izgled od poda do plafona.

– Zgrada škole bila je u prilično lošem i devastiranom stanju. Jedan deo radova obavljen je tokom raspusta, kako se ne bi remetila nastava, dok će drugi deo obuhvatiti kompletnu sanaciju sanitarnog čvora i ostalih delova zgrade. Osim enterijera, obezbeđena je i žičana ograda, kojom će biti zamenjena stara, postavljena oko zgrade škole – kaže Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica. Dodaje da je u zoni škole veoma prometan saobraćaj, zbog čega je Grad na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za saobraćaj dobio sredstva u visini od 800.000 dinara za postavljanje horizontalne, vertikalne i svetlosne signalizacije, kao i različitih usporivača brzine.

Seoska škola, koja je izgrađena davne 1948. godine, dobiće i novi nameštaj koji prave zatvorenici KPZ, kao donaciju Zavoda.

– Spušten je plafon, urađena je nova rasveta, i očekujem da ćemo u narednom periodu uspeti da završimo sve unutrašnje radove – ističe Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ Sremska Mitrovica, ne krijući zadovoljstvo što su u još jednoj akciji dali doprinos lokalnoj zajednici.

Škola je pre dvadesetak godina proširila plac i tako uspela da sagradi fiskulturnu salu, ali je s vremenom i na njoj propao krov, pa se u školi nadaju i toj sanaciji, za koju je spremna projektna dokumentacija.

– Uspeli smo da kroz projekat pre dve godine saniramo krov škole. Nakon spuštanja plafona više se ne vide crne fleke i pukotine po njemu. Još kada se uradi stolarija, biće ovo jedan čist i uredan objekat, u kojem će uživati učenici i nastavnici – naglašava Slađan Papić, direktor OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod”.

IZ SUSEDNOG SELA

Pored učenika iz Noćaja, Osnovnu školu “Dobrosav Radosavljević Narod” pohađaju i deca i iz obližnjeg sela Radenković, njih četrdesetak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here