Naslovna Kultura Završen festival „Vila” održan u srcu Fruške gore: Nataša Ninković i Zoran...

Završen festival „Vila” održan u srcu Fruške gore: Nataša Ninković i Zoran Cvijanović oduševili gledaoce (FOTO)

PODELI
Foto: Sremske vesti

Festival „Vila”, koji se održavao od 3. do 5. juna u jedinstvenom ambijentu Fruške gore, u Vrdniku (Fruške terme), završen je sinoć, a upravo je predstava „Prah” završila pozorišni program koji su organizatorke i organizatori pripremili za sve posetioce.

Pozorišna predstava „Prah”, urađena po drami Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca, a u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića, posetioci su mogli da pogledaju u okviru ovog jedinstvenog festivala, sinoć, 5. juna u 21 čas.

Ova tragikomedija govori o porodici koja živi na rubu siromaštva. Poznati glumački tandem, Nataša Ninković i Zoran Cvijanović, prikazali su sredovečni bračni par koji živi skromno, sve do trenutka kada suprug dobija premiju na lutriji – preko 2 miliona.

Supružnici šokirani činjenicom da su se preko noći obogatili, pokušavaju da se dogovore šta će ubuduće raditi i kako će živeti. Umesto sreće zbog dobitka, prepliću se osećanja sreće i straha, uzbuđenja i razočaranja. Oni ne uspevaju da usaglase svoje snove i potrebe, da bi na kraju osećali užas pred životnim iskustvom koje donosi bogatstvo.

Muzički program, koji je davao dušu celom festivalu, juče je startovao u 16 časova, a trajao je sve do 23 časa, kada je počeo koncert poznatog američkog indi rok benda Warpaint.

Neke od izvođačica, koje su posetioci juče mogli da čuju, bile su: Maja Cvetković (E-play) i Branka Glavonjić (Bunt), beogradski sastav E-PLAY, DJ Nadežda Dimitrijević, hrvatska pop zvezda Natali Dizdar, jedna od najpriznatijih violistkinja sveta Tabea Zimmermann, kao i već pomenuti bend – Warpaint.

U sklopu festivala bio je organizovan i dečiji program, čiji je sadržaj obuhvatao poligon spretnosti, igre poput bilijara nogom, frizbija, puštanja zmajeva na vetru i bacanja lakih aviončića bez motora, uz animatore koji su decu sve vreme vodili kroz igre.

Najmlađi su razvijali različite intelektualne, motoričke, socijalne, čak i emotivne sposobnosti u okviru radionice „Oblutak” za koju je bila zadužena Dunja Šašić, potvrđena ekspertkinja u kreativnom radu sa decom.

Dok su mališani uživali u svojim aktivnostima, osmišljena je Zona velikog hlada, koja se prostire na čak 400 kvadratnih metara, gde su roditelji mogli da uživaju u pikniku i atmosferi garden-partija.

Svako ko je ovaj vikend posetio festival „Vila”, stvorio je sebi novu uspomenu koju će pamtiti do kraja života. Nepotrebno je pominjati da je provod na ovom događaju definitivno bio zagarantovan!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here