Naslovna Srem Inđija Završen konkurs za 7. MFKFIF „Short cut“

Završen konkurs za 7. MFKFIF „Short cut“

PODELI
Foto: MFKFIF „Short cut“

INĐIJA – Konkurs za prijavu filmova i fotografija za takmičenje na 7. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma i fotografije „Short cut“ Inđija 2022., završen je početkom juna meseca i trenutno je u toku selekcija filmova za četiri takmičarske filmske kategorije, turizam, ekologija, život i animirani film, kao i za fotograiju.

Ove godine na konkurs za kratkometražni film pristiglo je blizu dve hiljade filmova autora iz celog sveta i Srbije. Selektorska komisija ima veoma odgovoran zadatak da odabere filmove koji će se takmičiti ove godine za neku od nagrada.

Nakon selekcje, filmove će oceniti stručni žiri i proglasiti pobednike po kategorijama kao i dobitnika Gran-pri festivala.

Ove godine MFKFIF „Short cut“ biće održan 27. avgusta na otvorenoj sceni kod Kuće Vojnovića u Inđiji.

Samom festivalu prethodiće izložba selektiovanih fotogafija pristiglih na foto konkus, na koji se ove godine prijavilo oko 30 autora iz zemlje i inostranstva, dok su za takmičenje selektovani radovi njih davdeset i četvoro.

Svečano otvaranje izložbe biće organizovano 19. avgusta u galeriji Kuće Vojnovića a pobednici će biti proglašeni na samom festivalu, 27. avgusta.

Sve informacije o selektovanim filmovima za festival kao i fotografijama biće dostupne javnosti početkom jula meseca na sajtu festivala www.shortcutfest.net

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here