Naslovna Srem Pećinci Završena Dečija nedelja

Završena Dečija nedelja

PODELI

Brojnim aktivnostima učenika sve tri osnovne škole na teritoriji pećinačke opštine, mališana iz Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“, kao i korisnika usluga Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Subotišta, juče je završena Dečija nedelja.

Predškolci iz Ogara pokazali su šta znači drugarstvo i biti human, tako što su prikupljali korišćenu garderobu za njihove drugare slabijeg materijalnog stanja, dok su se njihovi drugari iz Pećinaca zajedno sa decom iz Dnevnog boravka iz Subotišta družili na pećinačkom šetalištu tokom trajanja vašara, na kojem su izložili svoje kreativne radove.

Prvaci Osnovne škole „Dušan Jerković Uča“ iz Šimanovaca, kao i prvaci iz obreške škole „Dušan Vukasović Diogen“ juče su svečano primljeni u Dečiji savez.

Pećinačka Osnovna škola Dečiju nedelju završila je Sportskim danom krosom na osnovaca nižih i viših razreda na terenu sportskog centra Suvača, koji su se takmičili po razredima u trkama od 200 m do 600 m, a najbrži su nagrađeni medaljama. Šimanovački osnovci od petog do osmog razreda, imali su, takođe, sportski dan. Na igralištu šimanovačkog FK „Hajduk“ održan je kros, a stotinu učenika se takmičilo na 400 m i 500 m.

Ovogodišnja Dečija nedelja završena je onako kako je i započela – uz bezgraničnu maštu i druženje dece, sa jasnom porukom koju nosi slogan „Moje pravo da živim srećno i zdravo – odrastanje bez nasilja“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here