Naslovna Dogadjaj Završena proba male mature

Završena proba male mature

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Učenici osmog razreda Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” Pećinci juče su završili drugu probu male mature. Kako nam je rekla Milijana Srdić direktorica ove ustanove, završni ispit iz matematike organizovan je tako da verno simulira pravi završni ispit, koji se polaže 17, 18. i 19. juna, iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog teksta.

“Proba male mature je realizovana uz poštovanje svih preporuka i uputstava koje je škola dobila od Ministarstva prosvete. Učenici su stajali pre ulaska u školu na obeleženim mestima po odeljenjima. Prilikom ulaska u prostorije škole kontrolisano je da li svi imaju maske i rukavice, a zatim su raspoređivani po azbučnom redu u jedanaest učionica. U učionicama je bilo maksimalno devet učenika i jedan dežurni nastavnik. Po završetku ispita, dežurni nastavnici su predavali testove učenika predsedniku školske komisije – direktoru, koji je u prisustvu supervizora i jednog dežurnog nastavnika pakovao testove u posebne kese i otpremao ih do okružne komisije u Sremskoj Mitrovici. Ovakvom organizacijom ispita, mogućnost bilo kakve mahinacije pri školama je isključena” – izjavila je Srdić, i dodala da su osmaci bili u prilici pre polaganja da svoje znanje odmere na pripremnoj nastavi kako bi se još bolje spremili za završni ispit, a ujedno su prošli kroz sve procedure koje ih očekuju na maloj maturi, što bi trebalo donekle da ih relaksira i smanji nivo stresa zbog nove i nepoznate situacije.

Rezultate probnog završnog ispita, učenici će moći da prate na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja https://probni.zios.mpn.gov.rs/, pomoću šifre i lozinke koju su dobili nakon završetka testiranja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here