Naslovna Srem Završen put Banstol-Sremski Karlovci

Završen put Banstol-Sremski Karlovci

PODELI

Radovi na putu od Sremskih Karlovaca do Banstola, uključujući i raskrsnicu Čortanovci, završeni su i vozila ponovo mogu da saobraćaju starim putem za Beograd.

Kako saopštavaju iz Puteva Srbije, svi radovi na “kompletnoj rekonstrukciji u skladu sa standardima savremenog drumskog saobraćaja su završeni u predviđenom roku”.

Rekonstrukcija ove deonice duge sedam kilometara počela je 23. aprila. Izvođači radova bili su Sremput iz Rume i Baumeister iz Beograda, a rok za završetak posla je 150 kalendarskih dana.

Radovi su obuhvatali kompletnu rekonstrukciju puta i proširenje za najmanje jedan metar, u zavisnosti od terena, a vrednost investicije iznosi blizu 240 miliona dinara.

Reč je o starom novosadskom putu koji je građen od betonskih ploča pred Drugi svetski rat. U proseku tim putem prođe više od 5.300 vozila dnevno, a očekuje se da će posle rekonstrukcije taj broj biti povećan za oko 20%.

Put je od velikog značaja ne samo zato što je alternativa autoputu, već i zato što povezuje Inđiju, Karlovce, Čortanovce, Iriški venac i Frušku goru. Na tom potezu su i manastiri Krušedol, Velika i Mala Remeta…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here