Naslovna Srem Irig Završeni 31. Pudarski dani u Irigu

Završeni 31. Pudarski dani u Irigu

Foto: Opština Irig

Koncertom Halida Muslimovića i Viki Miljković sinoć su završeni 31. Pudarski dani u Irigu.

Manifestaciju posvećenu vinarima, vinogradarima i čuvarima vinograda organizovalo je “Društvo Irižana “ pod pokroviteljstvom Opštine Irig. Pudarske dane u Irigu posetila je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, koja je obišla i Mihizovu kuću.

Pudarski dani počeli su svečanim otvaranjem u Srpskoj čitaonici i pudarskim doručkom u vinogradu.

Organizovan je niz zabavnih sadržaja – pudarski sajam vina, vožnja fijakera, defile maski i fenjera od bundeva, takmičenje u gađanju praćkom, kuvanje pudarskog paprikaša, takmičenje za najlepše proizvode od grožđa, cirkuske veštine i mnogo toga.

Publiku su zabavljali Halid Muslimović, Viki Miljković, mjuzikl Vesele devojke, sastav Da ne umre tambura, CSI Rock, KUD Zmaj Irig, a profesionalni glumci izveli su pravu irišku predstavu “Pudarev san”.

Tokom pudarskih dana bilo je i nagrađivanja, pa je nagrada za najbolje crno vino pripala Jovanu Miloševiću, za belo i roze KM vinariji, nagradu za najbolju rakiju lozu dobio je Zoran Dotlić, a nagrada za najteži grozd pripala je Đorđu Miškićeviću.

Za najlepši vinski podrum proglašen je podrum Đorđa Bojčića, a najlepši vinograd ima Karčika Urban. Najbolji pudarski paprikaš pripremila je ekipa Arena.

Pudarskim danima osim brojnih posetilaca prisustvovali su i gosti iz bratskih gradova sakojima sarađuje Opština Irig Poljske, Hrvatske i Mađarske.

Ova vest je deo projekta “Srem u fokusu” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

IZVORSremske vesti
Prethodna vestOdržana sednica Skupštine opštine Šid
Sledeća vestPod dejstvom alkohola udario motociklistu i pobegao

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here