Naslovna Srem Ruma Završeno uređenje dve rumske škole

Završeno uređenje dve rumske škole

Foto: dnevnik

Završeno je uređenje dve osnovne škole u Rumi – OŠ „Ivo Lola Ribar“ i OŠ „Branko Radičević“ u Nikincima. Radovi su urađeni tokom letnjeg raspusta, kako bi decu sačekao što lepši ambijent na početku godine.

-Složeni i sveobuhvatni radovi na adaptaciji školskih objekata privedeni su kraju, pa su tako sada u ovim obrazovnim ustanovama uslovi za boravak đaka na daleko višem nivou – ističu iz lokalne samouprave.

Opština Ruma je u OŠ „Ivo Lola Ribar„ finansirala molerske i fasaderske radove, sanaciju krova, a rekonstrukcija je pored glavne zgrade obuhvatila i pomoćne školske objekte.

Direktorica OŠ „Ivo Lola Ribar„ Svetlana Kojić kaže da sada njihovi đaci imaju daleko bolje uslove za pohađanje nastave.

-Zahvalni smo Opštini Ruma na pruženoj finansijskoj podršci, doslovce smo uspeli da sva najkritičnija mesta saniramo i adaptiramo. Nastava je zbog prokišnjavanja posebno bila ugrožena u kabinetima za srpski i matematiku, sve je sanirano, kao i stari kabinet za tehničko, koji sada ponovo možemo koristiti- kaže direktorice škole. – Sada kada su urađeni najurgentniji poslovi, mi se okrećemo novim prioritetima i sigurna sam da će se dobra saradnja sa lokalnom samoupravom nastaviti, na radost i nas zaposlenih i samih učenika.

U nikinačkoj OŠ „Branko Radičević„ Opština Ruma je nakon sanacije parketa, te molerskih radova u unutrašnjosti objekta, finansirala i zamenu stolarije.

  • Promenjeno je ukupno 17 dotrajalih prozora, čime je i sama energetska efikasnost objekta znatno unapređena – istakla je direktorica OŠ „Branko Radičević„ Mirjana Jankelić. -Veliki posao je urađen. Generalno je u dosta lošem stanju bila stolarija, posebno smo imali problema sa dihtovanjem prozora. Zamenjeno je 11 velikih i šest manjih prozora. Prethodno su učionice okrečene, saniran je i parket u školi, fotografije svedoče koliko je to bilo neophodno učiniti. Zadovoljni su i učenici, kao i svi mi, jer se nastava odvija u mnogo lepšem okruženju – kazala je direktorica Jankelić.

Opština Ruma je za radove u dve škole izdvojila nešto više od dva miliona dinara bez PDV-a.

IZVORdnevnik
Prethodna vestEvo gde sve u Vojvodini možete dati krv sledeće nedelje i nekome spasiti život
Sledeća vestHrtkovci domaćini “Miholjskih susreta sela”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here