Naslovna Srem Sremska Mitrovica Završetak asfaltiranja puta od Mačvanske Mitrovice do Zasavice II

Završetak asfaltiranja puta od Mačvanske Mitrovice do Zasavice II

PODELI

U toku je završna faza na rekonstrukciji puta između Mačvanske Mitrovice i Zasavice II od starog mosta u Mačvanskoj, sve do samog ulaska u Zasavicu II u dužini od oko 3,4 kilometra. Danas su radove obišli Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice i Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Radovi su obuhvatali uklanjanje gornjeg sloja asfalta i postavljanje novog sloja. Rekonstruisano je u ukupno dva kilometra puta u okviru ove faze radova, a put je ujedno i proširen na širinu od šest metara.

Sirmiuminfo

Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice obilaskom ove deonice rekao je: „Danas smo na završetku prve faze rekonstrukcije puta između Mačvanske Mitrovice i Zasavice II. Ovo je jedno brzo ispunjeno obećanje koje je dao predsednik Republike Aleksandar Vučić prilikom obilaska Sremske Mitrovice i ovih naseljenih mesta u okviru kampanje „Budućnost Srbija” i posle svega par meseci imamo realizaciju tog projekta koji je on obećao. Hteo bih još jednom da mu se zahvalim što će meštani našeg grada odnosno Mačvanske Mitrovce, Zasavice, Ravnja i durgih mačvanskih mesta koji koriste ovaj put sada imati daleko bezbedniju komunikaciju naovom delu. Ovaj put je bio dosta devastiran i prilično opasan, a ima dosta saobraćaja tako da smo sada zaštitili pre svega, ljude i vozače koji ovuda prolaze uz ovu biciklističku stazu koja je urađena prošle ogdine ovo je priemer kako treba moderan saobraćaj da izgleda. Ovde radi i 500 ljudi u jednoj od najuspešnijih, ne samo mitrovačkih, nego srpskih kompanija Brodogradilištu vahali i oni svakodnevno dopremaju materijal za gradnju, u pravcu Zasavice II je Prirodni rezervat Zasavica i ima mnogo turista, posetilaca i mnogo autobusa koji tamo dolaze. Sve ove činjenice opravdavaju ovu investiciju i ona će se isplatiti ne samo Gradu Sremska Mitrovica nego i svima koji žive u ovim mestima.”

Sirmiuminfo

Kako je dodao gradonačelnik Sanader: „Odmah se kreće i sa drugom fazom radova koja će obuhvatati rekonstrukciju puta kroz samo naselje, odnosno od dela puta koji je rekonstruisan prošle godine, pa sve do dela koji se upravo završava. Pre samih radova na putu „Vodovod” i „Sremgas” će izvesti radove na svojim mrežama, što zamene, što izgradnje novih mreža. Trebaće nam jedan period da uradimo te instalacije, a potom se nstavlja asflatiranje preostalog dela puta.”

Za građane koji žive na teritoriji ovih mesta i sela Ravnje, kao i za industriju konkretno proizvodni kompleks Vahali je ovo veoma značajno. Građani su dobili savremenu i bezbednu saobraćajnicu koju će moći da koriste i građani koji idu u SRP „Zasavica”, što će značajno doprineti razvoju ovog dela opštine.”

„Investitor radova na rekostrukciji puta između Mačvanske i Zasavice II je Javno preduzeće „Putevi Srbije”, a izvođač je „Sremput”. Vrednost radova iznosi 87 miliona dinara. Radovi su obuhvatili zamenu dela posteljice, odnosno materijala koji nosi sam asfalt i postavljanje potpuno novog asfalta u debljinama od 8 i 5 cm i to bitonosećeg i habajućeg sloja. Na taj način sabraćajnica je postala kvalitetnija i bezbednija. Druga faza će obuhvatati radove u samom naseljenom mestu Mačvanska Mitrovica gde će pored puta biti zamenjena i izgrađena nova infrastrukturna mreža naših javnih preduzeća „Vodovoda” i „Sremgasa”. Već na početku Mačvanske Mitrovice ste videli da se deponuje kamen za podlogu za izgradnju tog dela puta, od ulaska sve do centra mesta i vrednost tih radova će biti oko 27 miliona dinara, što je preko 100 miliona dinara ulaganja u putnu infrastrukturu Mačvanske Mitrovice. Zahvaljujem se JP „Putevi Srbije” na ovoj invesctiji i izvođaču radova „Sremputu” koji je radove obavio brzo i kvalitetno. Dužina ovog dela rekonstrukcije iznosi 3,5 km i rekonstruisani put će, biti znatno bezbedniji, jer će njegova širina iznositi 6 metara. U saradnji sa saobraćajnom policijom, zbog toga što je put nov, bezbedan i pogodan za prekoračenje brzine, ćemo u narednom period obratiti veću pažnju na kontrolu saobraćaja na ovoj deonici,” rekao je Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Završetkom ovih radova biće popravljena bezbednost, a takođe i kvalitet vožnje do ovih mesta. Biće mnogo lakši i bezbedniji odlazak na posao za sve koji rade u brodogradilištu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here