Naslovna Srem Pećinci “Završna dečija olimpijada” okupila preko 300 mališana u Donjem Tovarniku

“Završna dečija olimpijada” okupila preko 300 mališana u Donjem Tovarniku

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Preko 300 mališana predškolskog i ranoškolskog uzrasta sa teritorije opštine Pećinci, članovi Školice sporta “Pegaz” iz Šimanovaca, kao i gosti iz Rume mladi članovi Tekvondo kluba “Zmaj” okupili su se u sportskoj hali u Donjem Tovarniku.

Manifestacija „Igre bez granica“, koju organizuje Sportski savez „Razvoj sportova“ pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, ovaj put je imala simboličan naziv „Završna dečja olimpijada“ za 2017. godinu.

Pobednika i poraženih ni ovaj put nije bilo. Svi takmičari nagrađeni su medaljama koje su uručili predsednik Sportskog saveza “Razvoj sportova” Siniša Đokić, direktor Javne ustanove “Sportski centar” Tomislav Ćirković i predsednica Privremenog organa opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički, koja je istakla značaj ovakvih manifestacija.

“Značajnu pomoć pruža nam Sportski savez “Razvoj sportova”, zahvaljujući kojem se broj sportskih klubova u našoj opštini iz godine u godinu povećava, a broj dece koja se aktivno bave sportom sve je veći. Mene posebno raduje činjenica da naš zajednički trud daje rezultate i nastavićemo i dalje u tom pravcu” – rekla je predsednica Dubravka Kovačević Subotički.

Na poligonu spretnosti mališani su pokazali takmičarski duh, spretnost i uvežbanost, ali i spremnost da se uz igru i osmeh druže sa svojim vršnjacima. Sport i mladost pobeđuju!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here