Naslovna Kultura Završnica Pećinačkog kulturnog leta

Završnica Pećinačkog kulturnog leta

PODELI

Pećinačko kulturno leto, koje i ove godine organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave narednog vikenda ulazi u završnicu. Naime, brojnim manifestacijama tokom leta ne samo u Pećincima nego i u ostalim naseljima opštine, organizator se potrudio da obogati dnevni i večernji sadržaj svim generacijama, a ovogodišnja završnica biće upriličena u Šimanovcima u subotu 18. avgusta.

Na zatvaranju Pećinačkog kulturnog leta na letnjoj pozornici u parku pored šimanovačke osnovne škole nastupiće Gradski tamburaški orkestar „Branko Radičević“ iz Rume, pod dirigentskom palicom prof. Smiljane Jančić. Zajedno sa rumskim tamburašima nastupiće i naša istaknuta interpretatorka narodne muzike Merima Njegomir, kao i član orkestra Miloš Avramović.

Gradski tamburaški orkestar u instrumentalnom delu programa predstaviće se šimanovačkoj publici delima klasične i filmske muzike, da bi se zatim blokom pesama sa Kosova, iz Vojvodine, kao i ruskim narodnim pesmama ali i svojim autorskim pesmama predstavila i Merima Njegomir.

Početak koncerta zakazan je za 19.00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here