Naslovna Srem Ruma “Zavrti točak” – manifestacija koja slavi porodične vrednosti

“Zavrti točak” – manifestacija koja slavi porodične vrednosti

PODELI

Preko 400 dece, zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama , uzelo je juče učešće u tradicionalnoj manifestaciji koja slavi porodične vrednosti – “Zavrti točak”. Manifestaciju je organizovala Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Poletarac” u saradnji sa Udruženjem “Sport za sve – Most”, a pod pokroviteljstvom Opštine Ruma.

Deca su Glavnom ulicom do Gradskog trga u Rumi vozili bicikle, rolere, trotinete, čak i hoverbordove, dok su one najmlađe roditelji gurali u kolicima.

Rekordni broj učesnika obradovao je organizatore manifestacije, koji su za mališane pripremili i prigodan muzički program. Poznati rumski bend “Fredi Kruger” svirao je najveće dečije hitove, a deca su uživala, igrala i pevala.

Socijalni radnik iz UPVO “Poletarac“ Gordana Jovović istakla je da ova Ustanova nastoji, zajedno sa osnivačem, Opštinom Ruma, da pruži maksimalnu podršku zdravom odrastanju dece.

“Naša ustanova se brine o deci od jedne godine pa sve do njihovog polaska u školu. Zajedno sa osnivačem, Opštinom Ruma, nastojimo da pružimo podršku zdravom odrastanju dece. Današnja manifestacija je samo jedan segment godišnjeg programa rada naše Ustanove u kome i roditelji uzimaju učešće. Drago mi je što je i ovogodišnja manifestacija imala veliki odziv, verujem da ćemo se naredne godine okupiti u još je većem broju”, izjavila je Gordana Jovović.

Manifestaciji se priključio i rumski Crveni krst čiji su volenteri na Gradskom trgu animirali mališane, ali ih i učili i važnim životnim lekcijama, prilagođenim njihovom uzrastu.

Učesnike manifestacije je u ime lokalne samouprave pozdravio predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

“Čestitam svima koji su uzeli učešće u ovoj sjajnoj manifestaciji koja slavi porodicu, na kojoj i počiva naša civilizacija. Potrebno je danas, više nego ikada, da se držimo zajedno, da se družimo, da se oslanjamo na princip međugeneracijske solidarnosti, na kome se zasniva svaki razvoj i napredak. Na lokalnoj samoupravi je da se potrudi da stvori okruženje u kome će deca mirno i bezbrižno odrastati, igrati se, obrazovati, a na nama svima zajedno je da negujemo porodične vrednosti”, rekao je Kovačević.

Humanu i društveno korisnu manifestaciju podržao je i rumski Dom zdravlja, a doktorka Valentina Travica naglasila je važnost promocije zdravog načina života, pravilne ishrane, fizičke aktivnosti i preventivnih pregleda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here