Naslovna Hronika Zbog korupcije i kriminala “palo” 27 funkcionera: Hapšenja i u Sremskoj Mitrovici...

Zbog korupcije i kriminala “palo” 27 funkcionera: Hapšenja i u Sremskoj Mitrovici i Rumi

PODELI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija uhapsili su 27 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 102 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su koruptivnim krivičnim delima i delima iz oblasti finansijskog kriminala oštetili budžet Republike Srbije i drugih privrednih i fizičkih lica za više od 1,2 miliona evra.

Akcije usmerene na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije sprovedene su na teritoriji Beograda, Aleksinca, Pirota, Niša, Čačka, Kragujevca, Kikinde, Leskovca, Pančeva, Požarevca, Sremske Mitrovice i Subotice.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su od 2008. godine do danas počinili više krivičnih dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, pranje novca, falsifikovanje novca, neovlašćeno organizovanje igara na sreću, nedozvoljena trgovina, prouzrokovanje lažnog stečaja, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Krivičnim prijavama obuhvaćeno je i osam policijskih službenika, među kojima je i jedan načelnik regionalnog centra.

Pripadnici MUP-a u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Rumi, uhapsili su R.P. (1994), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje novca.

R.P. se tereti da je pokušao da međunarodnom autobuskom linijom, transportuje 4.000 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane.

Takođe u Sremskoj Mitrovici po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, u saradnji sa Poreskom policijom, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica DOO „Milobraj“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja tako što je u nameri da delimično izbegne plaćanje akcize i poreza na dodatu vrednost, u periodu od 17.01.2017. godine do 03.12.2017.godine, izvršio kupovinu baznih ulja u količini od 844.720 litara, koje nije upotrebio u svrhu industrijske proizvodnje, već je stavio u promet.

Na ovaj način je izbegao plaćanje akcize u ukupnom iznosu od 53.929.431 dinara, kao i poreza na dodatu vrednost u iznosu od 10.785.886 dinara. Takođe, izbegao je plaćanje javnih prihoda u ukupnom iznosu od 64.715.317 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here