Naslovna Srem Zbog turističke sezone gužva u Sremu

Zbog turističke sezone gužva u Sremu

PODELI
Foto: RTV

Sezona godišnjih odmora uveliko je počela zbog čega je režim saobraćaja pojačan pre svega na auto-putevima, kao i putevima koji vode ka Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj. U jeku turističke sezone, od 15. jula do 15. avgusta na naplatnim rampama očekuje se povećan broj vozila.

Svi kanali za naplatu putarine u funkciji su 24 sata časa dnevno bez minuta pauze, a povećan je i broj inkasanata što garantuje nesmetan prolazak vozila na autoputevima. Uređaje za elektronsku naplatu putarine koristi 315.000 korisnika, što znači da se svako treće vozilo ne zadržava na naplatnim stanicama.

350-oro dece upisalo besplatnu školu plivanja!

Onima koji ne žele da put do mora provedu za volanom, na raspolaganju su dodatni polasci autobusa tokom jula i avgusta. Da biste direktno iz Stare Pazove stigli do crnogorskog primorja potrebno je da izdvojite nešto više od 3.000 dinara za povratnu kartu, a realizuju se polasci i do hrvatskog primorja. Uporedo traje građevinska, kao i sezona poljoprivrednih radova, pa je na putevima, pored vozila, moticakala i bicikala, sve veći broj radnih i poljoprivrednih mašina, te stoga nadležni apeluju na dodatni oprez svih učesnika u saobraćaju.

Kako bi vozači bili pravovremeno i tačno informisani u realnom vremenom o onome što se dešava na putevima, JP “Putevi Srbije” omogućilo je korišćenje aplikacije za mobilne telefone pod nazivom “Informiši se” na srpskom i engleskom jeziku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here