Naslovna Posao “Zdravlje radnika primarno, nema zastoja na velikim projektima”

“Zdravlje radnika primarno, nema zastoja na velikim projektima”

PODELI

Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da se na svim velikim gradilištima u Srbiji izvode radovi.

Takođe, ona je rekla da trenutno na njima radi blizu 6.000 radnika.

“Radi se kako na velikim projektima, kao što su izgradnja Moravskog koridora, auto-puta Sremska Rača – Kuzmin, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, deonici Preljina-Požega, tako i na desetinama drugih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji, kao što je održavanje puteva koje se radi širom Srbije”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da redovno sa izvođačima razgovara o stanju na gradilištima, a da će jedan sastanak na temu izvođenja radova u uslovima epidemije COVID-19 imati i sledeće nedelje.

“Apel svim građevinskim kompanijama je da vode računa da pre svega radnici budu bezbedni, jer je to pitanje broj jedan, kako bismo maksimalno iskoristili građevinsku sezonu, što je važno zbog naše ekonomije i privrednog rasta”, navela je ona.

Mihajlovićeva je naglasila da trenutno u Srbiji postoji ukupno više od 60.000 aktivnih gradilišta, što je oko 16.000 gradilišta više nego u istom periodu prethodne godine.

“Veći broj aktivnih gradilišta znači da smo uspeli da stvorimo uslove da se u Srbiji više radi i gradi i da imamo stabilnost koja je potrebna. Svako novo gradilište znači više radnih mesta, veći privredni rast i bolji život za građane”, rekla je potpredsednica Vlade.

Govoreći o stanju u transportu, Mihajlovićeva je rekla da ceo svet ima problem sa putničkim saobraćajem, ali da u teretnom saobraćaju nema nikakvih smetnji za uvoz, izvoz ili tranzit.

“Kada pogledamo broj kamiona sada u odnosu na isti period prethodne godine, taj broj je gotovo identičan, na granicama nema zastoja, a prolazak kamiona regulisan je u celom regionu tako da se saobraćaj odvija nesmetano”, rekla je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here