Naslovna Srem Sremska Mitrovica Zdravstvenim ustanovama u Vojvodini milijardu dinara: Uskoro uređenje i Opšte bolnice u...

Zdravstvenim ustanovama u Vojvodini milijardu dinara: Uskoro uređenje i Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici

PODELI
U Pokrajinskoj vladi su u petak (22. juna 2018. godine) dodeljeni ugovori vredni milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za finansiranje i sufinansiranje medicinske i nemedicinske opreme.
Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, predsednik Igor Mirović istakao je da će realizacijom ovih ugovora biti obezbeđeni najsavremeniji CT aparati i magnetne rezonance i tako podignut standard u dijagnostici.
Podsetivši da su u toku radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Pančevu i nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, Mirović je najavio da su u planu i radovi na kompletnom uređenju opštih bolnica u Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.
– Jedan od naših najvažnijih prioriteta je izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine. Očekujemo da tokom jeseni budu sprovedene odgovarajuće procedure, a krajem ove, ili početkom naredne godine da imamo i ugovor – naveo je Mirović.
On je najavio još intenzivnija ulaganja u unapređenje i efikasnost zdravstvenog sistema u AP Vojvodini u narednim godinama, kroz rekonstrukciju svih regionalnih bolnica, unapređenje primarne zdravstvene zaštite i zdravstvenih procedura.
– Na pola smo puta od onoga što smo postavili kao cilj. Uložili smo do sada 3,7 milijardi dinara, kako bismo obezbedili i podigli standard u ovoj oblasti – rekao je predsednik Mirović.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je ovom prilikom da će AP Vojvodina, sa ovim ulaganjima, imati zdravstveni sistem koji odgovara potrebama pacijenata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here