Naslovna Srem Pećinci Zelena jabuka za svaku uništenu cigaretu

Zelena jabuka za svaku uništenu cigaretu

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Crveni krst Pećinci organizovao je 10. juna akciju povodom Svetskog dana bez duvanskog dima u centru Pećinaca.

Tom prilikom su volonteri i zaposleni postavili štand i zainteresovanim sugrađanima delili promotivni materijal, koji ima za cilj, kako nam je rekla Gordana Konjević, sekretar pećinačkog CK, da istakne važnost prevencije i borbe protiv pušenja, kao i da istakne značaj upražnjavanja zdravih stilova života. Za svaku uništenu cigaretu sugrađani su dobili po jednu zelenu jabuku, kao simbol zdravog života.

Ovogodišnja kampanja koja se obeležava pod sloganom „Duvan – pretnja našoj životnoj sredini“ ima za cilj da podigne svest javnosti o uticaju duvana na životnu sredinu – od uzgoja, proizvodnje, distribucije i otpada.

-U čitaonici Narodne biblioteke Pećinci volonterka Crvenog krsta, Biljana Radisavljević, nastavnik biologije, za učenike đačkog parlamenta 7. i 8. razreda pećinačke osnovne škole, održala je edukativnu radionicu na temu štetnosti duvanskog dima. Ovom edukacijom je pokušala na veoma slikovit način da učenicima pokaže koliko je izloženost duvanskom dimu štetna po njihovo mentalno i fizičko zdravlje i da ne postoji ni jedan pozitivan efekat pušenja – rekla je Konjević

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here