Naslovna Srem Zelene brigade čistile Srem i Mačvu

Zelene brigade čistile Srem i Mačvu

PODELI

U 11. po redu akciji čišćenja gradova od smeća, Zelene brigade su otpad uklanjale u Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Borči i Obrenovcu.

Sa gradske plaže u Sremskoj Mitrovici odneto je 11 džakova limenki, plastičnih flaša, opušaka i papirnog otpada. Čišćenju se pridružilo i nekoliko građana Sremske Mitrovice. Sa autobuske stanice u Šapcu, Zelene brigade su sakupile i odnele šest džakova smeća. Zelene brigade su sa udruženjima “Eko – Pančevački rit”, “Bela čaplja”, Sportsko-ribolovnim klubom BSK Borča i kajak klubom BSK Borča organizovale čišćenje vodotoka kanala Vizelj kod sportskog kluba BSK u Borči. Očišćeno je preko 700 metara kanala.

Zelene brigade bile su aktivne proteklog vikenda i u Obrenovcu, dodaju iz Zelene stranke. Pored novih stabala koja su posađena u “Posavcima”, posađene su i dve vrbe na mestu velike vrbe koja je bila simbol Obrenovca, a koju je odnela poplava 2014. godine. Zelene brigade obnovile su i jednu, u potpunosti oštećenu klupu u “Dudovima”, kako bi Obrenovčani imali gde da se odmore kada ih umori šetnja i svež vazduh. Akciju “Zelene brigade čiste gradove od smeća” pokrenula je Zelena stranka s ciljem da se podigne nivo higijene javnih prostora, ali i da se utiče na svest građana da prestanu s nekontrolisanim bacanjem otpada izvan kontejnera i kanti za smeće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here