Naslovna Magazin Zeleni čaj i med: Ultimativni zdravstveni booster?

Zeleni čaj i med: Ultimativni zdravstveni booster?

PODELI
Foto: Lepota i Zdravlje

Zeleni čaj i med su, ako je verovati istraživanjima, jedno od najzdravijih kombinacija koje možemo da konzumiramo. Evo o čemu se radi.

Zeleni čaj se pije širom sveta, a on se pokazao delotvornim kod umanjenja rizika od brojnih hroničnih bolesti.  Mnogi od nas u ovaj čaj dodaju med, ne bi li smanjili gorčinu. A pritome nismo ni znali da činimo čuda za naš organizam.

Pre nego što se pozabavimo svim benefitima ove kombinacije, važno je napomenuti nekoliko stavki. Zelen čaj dolazi u dve varijante: sa kofeinom i bez. Birajte onaj koji više odgovara vašim potrebama i celokupnom zdravlju.

Ne konzumirajte zeleni čaj pred spavanje, upravo zbog količine kofeina. Isto tako, prilikom dodavanja meda, ne preterujte. Jedna kafena kašika je sasvim dovoljna. Birajte organski sirovi med.

Zeleni čaj i med- zdravstveni benefiti

Simptomi prehlade i gripa

Topao zeleni čaj s medom umanjuje simptome upale grla, smanjuje simptome gripa i jača imuni sistem. U ovom slučaju, preporučuju se tri šoljice čaja s medom dnevno.

Zdravlje zuba

Zaslađivači štete zubima, ali ovaj napitak umanjuje rizik od bolesti zuba. Naime, spoj zelenog čaja i meda smanjuje broj štetnih bakterija koje uzrokuju plak i karijes.

Dijabetes

Šolja zelenog čaja s medom može biti od koristi osobama koje pate od dijabetesa. Naime, istraživanja su pokazala da zeleni čaj poboljšava osetljivost na insulin, a med je svakako najbolja opcija za ljude koji imaju dijabetes, kada su zaslađivači u pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here