Naslovna Hronika Železnička stanica u Sremskoj Mitrovici dobija nov izlged!

Železnička stanica u Sremskoj Mitrovici dobija nov izlged!

PODELI

Akcionarsko društvo “Infrastrukture Železnica Srbije” nastavilo je uređenje staničnog objekta u Sremskoj Mitrovici.

Platičevo: SLETEO SA PUTA I PREVRNUO SE NA KROV!

Ova zgrada je sagrađena još davne 1945. godine, nakon oslobođenja, a prema rečima nadležnih ovo je najzahtevniji objekat do sada.

Foto: Vojvodina Info

Za sada je postavljena nova PVC stolarija, uređene su čekaonice, kao i sanitarni čvorovi. A za 2 meseca, očekuje se da i preostali radovi budu završeni. Objekat su zajedno sa predstavnicima “Infrastrukture Železnica Srbije” obišli gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, kao i gradski čelnici.

Još jedna akcija zaplene duvana!

– Naši sugrađani koji putuju železnicom sad će imati lepu i modernu stanicu sa uređenim toaletima i prostorom, gde će moći da borave dok čekaju prevoz. Za pružni prelaz Mala Bosna, jedan od najvećih problema u saobraćaju u gradu, pre dve godine urađen je projekat rekonstrukcije za koji smo dobili građevinsku dozvolu. “Železnice Srbije” su već sprovele postupak nabavke i izabrale izvođača radova, tako da će u narednih mesec, dva započeti rekonstrukcija. – rekao je Sanader, ukazujući na problem pružnog prelaza u Laćarku, koji će takođe uskoro biti uspešno rešen.

Foto: VojvodinaInfo

U obnovu železničke stanice u Sremskoj Mitrovici uloženo je kako saznajemo 33 miliona dinara.

– Izgradnja železničke infrastrukture danas je prioritet u Srbiji, a jedan od značajnih segmenata je i uređenje železničkih stanica upravo zbog toga što je prvi kontakt ljudi sa železnicom u samim stanicama. Prošle godine obnovili smo 30 objekata širom Srbije, a za dva meseca imaćemo priliku da vidimo Železničku stanicu u Sremskoj Mitrovici u potpuno novom izdanju. Vrednost radova iznosi oko 33 miliona dinara. – izjavio je Nenad Stanišić, PR “Infrastrukture Železnica Srbije”, pri tome istakavši da je to u finansijskom i građevinskom smislu najzahtevnije uređenje jednog staničnog objekta u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here