Naslovna Srem Železnička ulica uskoro prohodna

Železnička ulica uskoro prohodna

PODELI

Tokom vikenda, počeli su završni radovi na uređenju Železničke ulice. Radove na asfaltiranju obišli su gradonačelnik Vladimir Sanader i načelnik Miroslav Jokić.

Završetkom Železničke ulice, naš grad postaje jedan od lidera u putnoj infrastukturi i uređenju gradskih ulica. Ovakvi radovi građanima omogućuju komfor i mesto stanovanja čine lepšim, nadam se da će ovo trajati narednih 100 godina obzirom na kvalitet izvođenja radova. Moderan urbanizam i moderna infrastruktura su ovde očigledni, a trudićemo se da i u narednom periodu ovako rešavamo sve probleme koje imamo u gradu, gde je to moguće, a gde nije iskoristićemo maksimalne širine ulica za atmosferske kanalizacije. Železnička ulica pokazuje kako će ostali delovi grada izgledati u budućnosti.”- rekao je gradonačelnik Sanader.

Vrednost radova na rekonstrukciji, druge faze Železničke ulice iznosi oko 97 miliona dinara. Najveći deo sredstava obezbedili su „Putevi Srbije” oko 60 miliona dinara i to obuhvata radove na saobraćajnici, atmosferskoj kanalizaciji, pešačkim i biciklističkim stazama. Ostatak sredstava koja se odnose na zamenu postojeće infrastrukture, zelenila i javnu rasvetu, obezbedila je lokalna samouprava.

Veoma smo zadovoljni dinamikom izvođenja radova, kao i njihovim kvalitetom. Početkom naredne nedelje počinjemo radove na saobraćajnici ispred Železničke stanice i uklapanje sa Ulicom Draginje Nikšić. Izgled će biti sasvim drugačiji, neće više biti kružne raskrsnice nego smo predvideli park, plato, mesto za sve korisnike autobuskog i železničkog saobraćaja. Ovo je bio veoma kompleksan projekat i predstavlja moderan završetak rekonstrukcije jednog dela grada zajedno sa podvožnjakom Fruškogorskom ulicom i Železničkom ulicom u okviru koje se nalaze platani koji su ostavljeni da budu i dalje i simbol našeg grada,” – rekao je Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Završetak radova se očekuje krajem avgusta ili na samom početku septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here