Naslovna Srem Sremska Mitrovica Železnička ulica u Sremskoj Mitrovici uskoro će dobiti potpuno novi izgled

Železnička ulica u Sremskoj Mitrovici uskoro će dobiti potpuno novi izgled

PODELI

Rekonstrukcija Železničke ulice u Sremskoj Mitrovici napreduje planiranom dinamkom, radovi na instalacijama su završeni i nastavalju se drugi. Radove su danas obišli Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice i Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Radovi napreduju predviđenom dinamikom, sve instalacije su završene, tj. infrastuktura vezana za vodu, kanalizaicju, struju i telefon je postavljena.

Kako je rekao Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice prilikom obilaska radova: „Nadam se da ćemo u narednih sedam do deset dana imati već formirane trase trotoara i servisnih saobraćajnica, što će omogućiti da se građani lakše kreću i kroz ovo gradilište. Rekonstrukcija Železničke ulice predstavlja završetak obnove saobraćajnica u blizini podvožnjaka. U sklopu izgradnje podvožnjaka već su obovljene sve pristupne saobraćajnice, napravljene su i dve nove kružne raskrsnice. Dalja jedne od najprometnijih ulica u gradu, Železničke daće ovom delu grada sasvim drugu sliku. Ovo je rekonstrukcija samo prvog dela ulice, prelazimo na drugi deo zajedno sa prostorom oko Železničke stanice. Na taj način ne samo da ubrzavamo saobraćaj na ovom delu nego ga činimo i mnogo bezbednijim. Ovi radovi iznose oko 60 miliona dinara, biće urađene pešačke staze od behatona, baš kao i u Fruškogorskoj ulici i sve će biti jedna celina kako je projektom planirano.”

Pošto je Sremska Mitrovica nedavno dobila savremen podvožnjak, za koji se može reći da je simbol nove epohe u razvoju našeg grada, radovi su nastavljeni dalje. Svakako je najznačajnija obnova baš ove, Železničke ulice, a počela je sredinom avgusta. Rok za završetak je 15. novembar. Vrednost projekta iznosi oko 132 miliona dinara od čega veći deo finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here