Naslovna Srem Ruma ŽELJA MEŠTANA JE ISPUNJENA: Uređuje se centar Platičeva

ŽELJA MEŠTANA JE ISPUNJENA: Uređuje se centar Platičeva

PODELI

Predstavnici lokalne samouprave obišli su radove u centru Platičeva. Meštani Platičeva su u okviru projekta „Participativno budžetiranje“ izglasali da se ove godine uredi centar sela.

Oko 1200 kvadratnih metara će biti prekriveno behaton pločama, biće uređen parking prostor i trotoari. S obzirom da je obuhvaćen prostor od Lovačkog doma, Doma kulture, pa do škole i Doma zdravlja, to će dati neku novu sliku centra sela, rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

“Platičevo to zaslužuje jer su dosta razvijeno selo i dobro su organizovani. Savet mesne zajednice Platičevo dobro radi i mi smo u prethodnom periodu dosta investirali i ulagali u Platičevo. Savet ima energije i bori se za svoje selo i to je primer za ostale mesne zajednice, mada mi ravnomerno ulažemo kako u gradske tako i u seoske mesne zajednice, ne pravimo razliku. Svakom zahtevu koji je ozbiljan i koji bi poboljšao kvalit života izlazimo u susret. Ovo smo finansirali iz budžeta sa 3 miliona dinara, a sva procedura je išla preko Saveta MZ. Nadam se da će ovi poslovi biti završeni u narednih desetak dana i pored toga što smo ušli u kritični deo što se vremenskih uslova tiče“, izjavio je Mančić.

Jovan Salatić, predsednik Mesne zajednice Platičevo, kaže da je centar poslednji put rađen 76. godine kada je u selu bila emisija „Znanje i imanje“.

„Raduje me sve što doprinosi razvoju sela i boljem standardu građana. U planu je još za sledeću godinu asfaltiranje ulice Vuka Karadžića“, izjavio je Salatić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here