Naslovna Dogadjaj “Ženska posla” za kraj Pećinačkog kulturnog leta

“Ženska posla” za kraj Pećinačkog kulturnog leta

PODELI

Onlajn Pećinačko kulturno leto u nedelju 27. septembra polako ulazi u svoju završnicu, kada će na zvaničnom Jutjub kanalu Kulturnog centra Pećinci sa početkom u 20.00 časova premijerno biti emitovana pozorišna predstava “Ženska posla”, rađena u okviru projekta ove ustanove “Pozorište na selu”.

Kako nam je rekao direktor KC Jovan Devrnja, šesto onlajn “Pećinačko kulturno leto”, u organizaciji Kulturnog centra a pod pokroviteljstvom opštine Pećinci, ove godine pružilo je priliku publici da uživa u koncertima filmske muzike za najmlađe, duhovne i etno muzike i pop i EX-YU rok muzike, a poslednje nedelje u septembru i u zanimljivoj pozorišnoj predstavi.

“Zaista smo ponosni što su naši onlajn programi naišli na dobar odziv posetilaca. I pored činjenice da smo ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom obim programa smanjili, nismo uskratili poštovaocima kulture u našoj sredini sadržaje u kojima mogu da uživaju. S obzirom da smo planirali da se programi ove godine realizuju u svih 15 naselja naše opštine, uspeli smo na neki način da sadržaje učinimo dostupnim svakom meštaninu naše opštine, ali i šire” – istakao je Devrnja.

Jednočasovnu komediju “Ženska posla” na scenu je postavio student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Slobodan Stanković po tekstovima Duška Radovića iz knjige “Ženski razgovori”, a uloge tumače Merima Radivojević, Jelena Nedeljković i Katarina Dobrić:

“U pitanju je duhovita kolaž priča u kojoj na sceni sve vreme vidimo tri žene koje tumače 27 različitih likova u zanimljivim komičnim situacijama. Publika će biti u prilici da se identifikuje s likovima, ali i da prepozna žene iz svoje okoline, njihove probleme, potrebe i zahteve” – rekao je Stanković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here