Naslovna Sport Žestoko od starta

Žestoko od starta

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Jedini zonaš iz pećinačke opštine, FK „Sloboda“ iz Donjeg Tovarnika, u subotu je započeo pripreme pred nastavak sezone u Vojvođanskoj ligi – Jug. Jesenji deo prvenstva završio je na 12. mestu, te su čelnici kluba čvrsto rešili da se klub na proleće predstavi u mnogo lepšem svetlu. Za početak, pojačan je igrački kadar.

„Za sada imamo devet novih igrača: golmani, Dejan Šivoljicki (LSK, Laćarak) i Jovan Oparnica (Hajduk, Beška), kao i Marko Peršić, Stefan Javorac i Miloš Jakšić (Dunav Stari Banovci), Miloš Šobot i Ermin Alijagić (Milutinac, Zemun), Jovan Đuran (Jadran, Golubinci) i Ognjen Spasojević (Fruškogorac, Sremska Kamenica). U novim sredinama igračke karijere nastaviće: Milan Jerković, Danijel Zeljko, Andreja Radosavljević, Nikola Ragastovac, Nemanja Mrkajić, Stefan Radošević, Bojan Gaćeša i Nikola Kordolup“ – izjavio je sportski direktor Slobode Siniša Đokić.

Prvoj prozivci šefa stručnog štaba Dragana Cvetića i njegovog pomoćnika Darka Ašćerića odazvalo se dvadesetak fudbaldera. Već od samog starta nametnut je žestok tempo rada.

„Imali smo mnogo problema jesenas, te je dogovoreno da se napravi veliki zaokret u radu. Moramo biti iz dana u dan sve jači. Što se kaže: prava ekipa u svakom pogledu. U toku priprema imaćemo više kontrolnih utakmica. Svi smo mi nekada imali, manje-više, iskusne trenere i svi su govorili da je svaka utakmica bolja od bilo kog treninga. Trudili smo se da zakažemo što više utakmica dok ne odemo na pripreme na Lepenski Vir 21. februara. Prvu utakmicu odigraćemo na našem terenu protiv Napretka iz Popinaca 29. januara. Tri dana kasnije ugostićemo Budućnost iz Salaša Noćajskog. Protiv omladinaca Brodarca igraćemo 4. ili 5. februra na njihovom terenu, kao i protiv Studentskog grada 8. februara. Dan kasnije gostujemo pećinačkom Donjem Sremu 2015. Još uvek se ne zna gde ćemo igrati 12. februara protiv Omladinca iz Novih Banovaca. Četvrtfinalnu utakmicu Kupa PFS Srem odigraćemo protiv rumskog Prvog maja 15. februara na našem igralištu. U Donjem Tovarniku igramo protiv Vladimiraca 19. februara. Tokom osmodnevnog rada na Lepenskom Viru, odigraćemo nekoliko prijateljskih utakmica. Ako prođemo četvrtinu finala Kupa, 1. marta očekuje nas polufinale“ – rekao šef struke Dragan Cvetić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here