Naslovna Hronika Žitelji Čortanovaca i Banstola bez prevoza! Traže hitno rešenje!

Žitelji Čortanovaca i Banstola bez prevoza! Traže hitno rešenje!

PODELI
Foto: RTV

Žitelji Čortanovaca i Banstola zahtevaju da hitno bude uvedena autobuska linija od Novog Sada do tih mesta jer su, kažu, praktično “odsečeni” od Novog Sada i Sremskih Karlovaca od kako je obustavljen železnički saobraćaj na deonici pruge Novi Sad – Stara Pazova.

Dobrodošlica ruskom predsedniku s Banstola

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da vozovi tom deonicom neće krenuti možda čak do 2022. godine, te apeluje na čelnike gradova Inđija i Novi Sad da reše problem prevoza građana.

Istovremeno, predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković najavljuje da će uskoro biti testirana autobuska linija Banstol – Sremski Karlovci.

Glavna autobuska stanica u Rumi pogodna za snimanje horor filma

“Ne želim da se ograđujem, jer je naša obaveza da rešavamo probleme građana. Lokalna samouprava razgovara sa predstavnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad i u narednom periodu će biti probno testiranje linije na relaciji Banstol – Novi Sad”, rekao je Tanjugu predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.

On objašnjava da je prilikom izmene linija u međumesnom saobraćaju neophodno konsultovati ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, od kojih treba “da dobiju zeleno svetlo kako bi linija Banstol – Sremski Karlovci počela da radi”.

Ukida se linija do Vrdnika: “Opet smo ODSEČENI OD SVETA”

Upitan kada bi to moglo da se desi, Milenković kaže da na to pitanje nema precizan odgovor.

“Ne bih mogao da kažem koji je okvirni period, jer kao lokalna samoupravama o tome ne odlučujemo. Nadam se da ćemo za dva do tri meseca dobiti odgovor od nadležnih da li tu autobusku liniju možemo uvesti”, kaže Milenković.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da je zatvaranje deonice pruge Novi Sad – Stara Pazova moralo da se desi, jer nije postojao drugi način osim tog, kada je počela izgradnja nove pruge.

Hoće li sremačke jabuke prevaliti put od Inđije do Indije?

Ona će, najavljuje, u funkcionalnom i tehničkom smislu, u potpunosti zameniti staru.

Kaže da je upoznat s problemima koje građani Banstola, Čortanovaca, Beške imaju s prevozom do Sremskih Karlovaca i Novog Sada od momenta zatvaranja pruge.

“To je do inđijske opštine i grada Novog Sada da pronađu način za prevoz ljudi. To je i naš apel, kao i apel javnosti i očekujem da on uskoro bude rešen. Dugo će ovaj posao trajati i građani ne bi trebalo da očekuju da će vozovi proći tom deonicom pre 2021. ili čak 2022. godine, jer je veoma zahtevan posao, radi se u močvarnom delu Dunava i to je jedan od najkomplikovanijih projekata u ovom delu Evrope”, kaže za Tanjug Igor Mirović.

Stanica bez voznog reda

U GSP-u ranije su objasnili da liniju do Čortanovaca nemaju jer to mesto ne pripada Gradu Novom Sadu, ali da razmatraju takvu mogućnost, zbog tržišnog poslovanja.

“Pre godinu dana, 30. januara 2018. uputili smo molbu-peticiju sa 150 potpisa JGSP-u ‘Novi Sad’ da obnovi ili otvori novu liniju do Banstola, a potom dobili pismeni odgovor da nas u planu za otvaranje autobuske linije do Banstola (Čortanovaca) za 2018. godinu, nema”, izjavio je ranije predsednik Udruženja “Klub svih generacija” Branko Simonović.

U Ljukovu ugasili “Klub lažova”: “Koliko se sada laže mi smo amateri”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here