Naslovna Dogadjaj ŽIVANOVIĆ: Pamtimo borce i žrtve svih oslobodilačkih ratova

ŽIVANOVIĆ: Pamtimo borce i žrtve svih oslobodilačkih ratova

PODELI

Predstavnici Saveta mesne zajednice Subotište, na čelu sa predsednikom Saveta Milanom Ilićem, juče su, povodom seoske slave, položili venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.

Polaganju venca je, ispred pećinačke lokalne samouprave, prisustvovao pomoćnik predsednika opštine Pećinci Dejan Živanović, koji je tom prilikom poručio da građani pećinačke opštine pamte borce i žrtve svih oslobodilačkih ratova u kojima je Srbija učestvovala, i da su s pravom ponosni na svoje pretke.

„Treba naglasiti da je Ivanjdan i devojačka slava i to ga povezuje sa aktuelnom borbom za još jedan vid slobode, a to je borba za ravnopravnost polova, u kojoj Opština Pećinci aktivno učestvuje i u kojoj je odmakla u odnosu na mnoge druge sredine. Podsetio bih da je na čelu Skupštine opštine Pećinci žena, kao i da su u pećinačkoj Opštinskoj upravi žene na svim načelničkim mestima. To je rezultat kakvim može da se pohvali mali broj lokalnih samouprava“ – izjavio je Živanović.

Ove godine Ivanjdan je u Subotištu obeležen bogatim programom – takmičenjem u spremanju pasulja u kotliću, šicarom i turnirom u malom fudbalu, dok su u večernjim časovima za mlade organizovane žurke u mesnom Domu kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here