Naslovna Srem Inđija „Zlatibor gradnja“ kupila parcelu u radnoj zoni u Inđiji

„Zlatibor gradnja“ kupila parcelu u radnoj zoni u Inđiji

PODELI

Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora, srpska kompanija „Zlatibor gradnja“ od danas je i zvanično vlasnik parcele od 2.3 hektara u severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji. U planiranom objektu veličine 12 hiljada kvadrata posao će u prvoj fazi pronaći oko 70 radnika, koji će proizvoditi stolariju namenjenu isključivo izvozu na zapadnoevropsko tržište.

Po rečima direktora „Zlatibor gradnje“ Jeremić Jelenka, osnovni razlog zbog čega je Inđija izabrana je brzina dobijanja neophodnih dozvola i odlična geostrateška pozicija.

„Politika izgradnje Inđije odgovara investitorima u smislu brzog rešavanja papira i dolaska do izgradnje objekta, a samim tim do brzog obrta sredstava. U drugim opštinama to nije toliko shvaćeno kao u Inđiji , jer ta brzina dolaska do same gradnje je veoma bitna kako bi taj novac koji imamo brže uložili, oplodili a sa druge strane i zaposlili ljude koji ovde žive“.

Atraktivnost industrijske zone u Inđiji ne bi bila toliko velika da lokalna administracija nije u poslednjih godinu dana uložila značajna sredstva u njeno komunalno opremanje. Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak nije krio zadovoljstvo što je još jedna domaća uspešna kompanija odlučila da svoj novi pogon izgradi na ovom mestu.

„Drago nam je što imamo priliku da sarađujemo sa ozbiljnom kompanijom sa tako dugom tradicijom kao što je „Zlatibor gradnja“. Imam samo da im se zahvalim što su nas izabrali i da im čestitam što su postali deo opštine Inđija. Imamo zajednički cilj a to je da zajednički unapredimo opštinu, od infrastrukture, novih radnih mesta pa do onog društveno odgovornog dela“.

Gak je dodao da politika aktuelnog lokalnog rukovodstva nije samo formalan odnos sa investitorom, već ostvarivanje prijateljskog odnosa gde će se svako osećati kao da je deo ove opštine.

Kompanija „Zlatibor gradnja“ posluje od 1949. godine i u prvoj fazi zaposliće oko 70 radnika, sa tendencijom povećanja. Izgradnja postrojenja počinje odmah nakon pribavljanja svih neophodnih dozvola, tako da se na jesen očekuju prvi građevinski radovi. Osim proizvodnje, izgradiće se i logistički centar koji će podržati uvozne i izvozne kompnente neophodne za proizvodnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here