Naslovna Srem Inđija „Zlatibor gradnja“ kupuje parcelu u Inđiji

„Zlatibor gradnja“ kupuje parcelu u Inđiji

PODELI
Foto: Opština Inđija

Još jedan domaći investitor izgradiće prostor od 10 hiljada kvadrata u Inđiji. Građevinska firma „Zlatibor gradnja“ podnela je prošle nedelje zahtev za zakup zemljišta površine oko 2 hektara u severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji. Investicija će omogućiti posao za 70 novih radnika.

Po rečima predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, ovo je još jedan korak ka ispunjenju cilja da Inđija do 2020. godine postane najveće gradilište u Sremu. „Podnet je zahtev „Inđija putu“ za kupovinu zemljišta. Još jedan investitor je zainteresovan, ali konačnu reč ćemo dati kada se procedura sprovede, da vidimo da li će to biti „Zlatibor gradnja“ ili će se možda nego drugi javiti na licitaciju, što je svakako zakonski moguće. Nema dana da ne vodimo razgovor sa nekim od investitora i ukoliko se zainteresovanost za našu industrijsku zonu nastavi ovim tempom, mi do kraja godine više nećemo imati slobodnog zemljišta”, istakao je Gak u izjavi za medije.

Kako se broj slobodnih parcela u severoistočnoj industrijskoj zoni konstantno smanjuje, lokalna samouprava uveliko pravi planove za proširenje i otkup dodatnih 40 hektara zemljišta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here