Naslovna Dogadjaj Zlatna medalja za Srpsko pevačko društvo

Zlatna medalja za Srpsko pevačko društvo

PODELI

Srpsko pevačko društvo u Rumi osvojilo je zlatnu medalju (96 bodova) na 20. Majskim muzičkim svečanostima, održanim od 12. do 16. maja 2021. godine u Bijeljini, ovog puta u onlajn formatu. Društvo je nastupilo u kategoriji kamernih mešovitih horova i predstavilo se sa tri kompozicije: “Mi smo deca neba” – srpska duhovna kompozicija u aranžmanu Dušana Pokrajčića, tradicionalna bugarska “Mari mome”, kompozitor Dobri Hristov i “Adiemus” Karla Jenkinsa.

Budući da je takmičenje bilo u onlajn formatu, samim tim konkurencija je bila mnogo veća, jer je olakšano učešće svim ansamblima širom sveta.

Tako su ove godine nastupili horovi iz Poljske, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije…

“Za nas ovo predstavlja zaista veliki uspeh, s obzirom na to da smo uspeli da se izborimo sa tako jakom konkurencijom i pokažemo se u najlepšem mogućem svetlu, a samim tim dostojno predstavimo svoj hor i mesto odakle dolazimo. Nadamo se da će uskoro takmičenja početi da se održavaju uživo, jer nam zaista fali taj osećaj kada smo na sceni, pred publikom. U tim trenucima emocije se još lepše i vernije prenose”, izjavila je dirigentkinja rumskog hora Zorka Uhrik.

Srpsko pevačko društvo započelo je pripreme za tradicionalni Ivandanjski koncert, kada će 7. jula nastupiti zajedno sa Srpskim crkvenim pevačkim društvom “Vera”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here