Naslovna Srem Ruma “Zlatna rukavica” za Rumljanina Nenada Jovanovića

“Zlatna rukavica” za Rumljanina Nenada Jovanovića

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Na najbolji mogući način višestruki prvak Srbije u boksu i reprezentativac naše zemlje Nenad Jovanović zatvorio je takmičarsku 2021. godinu.

Mladi Rumljanin je osvojio Međunarodni turnir velike tradicije “Zlatna rukavica“ koji je proteklog vikenda održan u Loznici.

Jovanović je u finalu savladao Rusa Sergeja Zubkova pridodavši svojoj zlatnoj kolekciji trofeja još jedno odličje i to ono najsjanije.

Put do “zlatne rukavice” nije bio nimalo lak. U prvom meču savladao sam mediteranskog prvaka, makedonskog borca, a zatim i izuzetno kvalitetnog rivala iz Rusije. Sav uloženi trud se isplatio i vredno priznanje je došlo u moje ruke, rekao je odmah nakom osvajanja turnira Nenad Jovanović, za koga ove zime nema pauze.

Mene u februaru čeka Evropsko prvenstvo. To je vrhunski sport, zato i zahteva mnogo odricanja, tako da pauze za mene i mog trenera Borislava Krstića nema. Cilj mi je da na Evropskom prvenstvu za boksere do 22 godine napravim još jedan dobar rezultat. Idem korak po korak napred, vredno treniram i verujem da je preda mnom još uspešnija sezona, poručio je Jovanović.

Na 64. Međunarodnom turniru “Zlatna rukavica” učestvovalo je 90 boksera iz 17 zemalja sveta.

Podsetimo, Nenad Jovanović je ove godine boksovao za BK “Crvena zvezda” i BK “Loznica” i sezonu je završio bez poraza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here