Naslovna Dogadjaj „Zlatno pero“ promovisalo zbornik – ćirilica je nadahnuće

„Zlatno pero“ promovisalo zbornik – ćirilica je nadahnuće

PODELI
Foto: vesti online

U Srpskom kulturnom klubu u Dibendorfu književno veče su organizovani članovi Literarnog kruga Zlatno pero povodom objavljivanja njihovog zbornika „Nadahnuća“ kojeg su štampali ćiriličnim pismom s izdavačem Književnim klubom „Miroslav – Mika Antić“ iz Inđije. Ova knjiga našla se i na štandu Krajiškog privrednika na nedavno završenom Sajmu knjiga u Beogradu.

Zlatomir Borovnica , predsednik Književnom kluba „Miroslav – Mika Antić“ uputio je čestitke vrednim zemljacima koji u dijaspori neguju srpsko pismo.

Prijatnu atmosferu uveli su znatiželjnu publiku tanani zvuci violine maestra dr Vlade Joksića.

Milka Kajganić, predsednica Zlatnog pera je pozdravila goste među kojima su bile i pesnikinje Milica Berlot, Nevenka Đukić i Milena Puljarić iz Udruženja „Zdravko Đekić“ iz Štutgarta. Uz njih su se publici predstavili i: Sava Gajić Ivić, Ivana Prlina Nikodijević, Bogica Jevtić, Željka Šafer, Mileta Simić, Vića Mitrović i Dušanka Ugrica.

Anegdotama s Korduna Milka Kajganić je dobrano nasmejala već veselu publiku. Da će ovo književno udruženje i dalje pripremati ovako lepa druženja istakao je na kraju večeri Zoran Jovanović, poznati sindikalni aktivista.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here