Naslovna Hronika Zločin u Vrdniku potresao je Srem: Za ubistvo strica 10 godina robije

Zločin u Vrdniku potresao je Srem: Za ubistvo strica 10 godina robije

PODELI

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, u četvrtak je S. S. iz ovog grada nepravosnažnom presudom osuđen na 20 godina zatvorske kazne, zbog teškog ubistva 

S. I. iz Vrdnika, koja se teretila za teško ubistvo u pomaganju, dobila je 10 godina robije. Oni su oglašeni krivim za ubistvo starca M. I. iz Vrdnika, inače njenog strica, u noći između 5. i 6. aprila prošle godine.

U presudi, koju je sudija Marica Jolić pročitala pred optuženima, između ostalog se navodi da se S. S, tadašnji momak S.I, te kobne večeri dovezao kolima u Vrdnik. Našao se sa devojkom, a zatim je automobil ostavio malo dalje.

– Oni su pešice došetali do kuće M. I. S. I. je ostala na kapiji da čuva stražu, a njen dečko je provalio u sobu oštećenog – navodi se u presudi. – On je starca udario više puta po glavi, zatim ga vezao kanapom i selotejpom, a nakon toga prekrio mu je glavu jastukom i sa krevetom okrenuo naopačke. Posle toga se M. I. ugušio.

S. S. je u jednoj fioci pronašao beli koverat sa novcem, i iz njega je S. I. dao 28.900 dinara, dok je ostatak zadržao. Koliko je novca ukupno bilo u koverti tokom sudskog procesa nije tačno utvrđeno. Svedoci na suđenju su izneli da je starac i ranije bio na meti pljačkaša, te da je iza tog razbojništva bila upravo S. I.

Nakon izricanja presude S. S. i rođaki S. I, sin ubijenog M. I., istih inicijala, drugačijeg imena, izrazio je nezadovoljstvo visinom zatvorske kazne.

– Svakako da će moj advokat podneti žalbu, na ovu presudu. Očekivao sam da će ubica biti osuđen na 30 godina, a S. I. najmanje na 20. Ona je tipovala, jer je mislila da se kod mog oca nalazi mnogo novca. Od prihoda je imao samo penziju, ni ja nisam znao koliko je imao ušteđevine i da li je uopšte imao – rekao je sin.

S. S. i S. I. koji su se tokom sudskog procesa branili ćutanjem, ostaju i dalje u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, sve dok ih ne upute na izdržavanje zatvorske kazne.

Rekla, pa porekla

Optuženi S. S. je odmah na glavnom pretresu osporio optužnicu i rekao da ostaje pri svom iskazu koji je dao 14. aprila 2017. godine u tužilaštvu tvrdeći da nije kriv, te da nema veze sa krivičnim delom za koje ga optužuju. I S. I. koja je dva puta dala izjavu u toku istražnog postupka, izjasnila se da stoji iza poslednje od 19. septembra 2017. godine, da nije kriva. Ipak, ona je u prvoj izjavi priznala krivično delo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here