Naslovna Hronika Zloupotreba službenog položaja: POLICAJCI IZ SREMSKE MITROVICE PRISVOJILI ZAPLENJENO ORUŽJE?

Zloupotreba službenog položaja: POLICAJCI IZ SREMSKE MITROVICE PRISVOJILI ZAPLENJENO ORUŽJE?

PODELI
Foto: MUP/ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija uhapsili su 30 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2010. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za oko 21,5 miliona evra.

Akcije suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, posebno su vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, a sprovedene su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom.

Policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv 43 osobe, među kojima su tri policijska službenika, 10 carinskih službenika, advokat, odgovorno lice Ustanove Gitarijada Zaječar, odgovorna lica Koncerna „Farmakom M.B. Šabac“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv trojice policijskih službenika Policijske uprave Sremska Mitrovica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da policajci tokom 2016. godine nisu preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedili pet pištolja oduzetih od građana po različitim osnovama, za koje je bilo potrebno pokretanje i vođenje upravnog postupka u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica. Ovo oružje je nestalo iz službenih prostorija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here