Naslovna Hronika ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Uhapšen bivši funkcioner Opštine Pećinci

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Uhapšen bivši funkcioner Opštine Pećinci

PODELI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv bivšeg funkcionera Opštine Pećinci, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se tereti da je bez prethodno sprovedenog postupka eksproprijacije zaključio ugovor sa jednim privrednim društvom, kome je na taj način omogućio izgradnju saobraćajnice i time oštetio više fizičkih lica. Oštećeni su kasnije u parničnom postupku od opštine Pećinci naplatili štetu od 61.000.000 dinara.

SUZBIJANJE FINANSIJSKOG KRIMINALA I KORUPCIJE: Među uhapšenima i lica iz Srema (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su ukupno 38 osoba.

PRONEVERA I FALSIFIKOVANJE SLUŽBEHIH ISPRAVA: Uhapšeni zaposleni JP “Stambeno” Ruma

Kako je navedeno u izveštaju MUP-a, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here