Naslovna Srem Sremska Mitrovica Značajna ulaganja u opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici

Značajna ulaganja u opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici

PODELI

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici dobila je novi endoskopski stub odnosno gastroskop, koji će značajno podići nivo usluga dijagnostike gastroentereloških bolesti, vrednosti oko 18 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Pored ovog aparata još jedna značajna donacija od strane Pokrajine je i nova telefonska centrala, koja će omogućiti građanima lakšu komunikaciju zaposlenima u mitrovačkoj bolnici. Direktor Opšte bolnice dr Živko Vrcelj je istakao da će gastroskop umnogome pomoći u lečenju i prevenciji najtežih bolesti.

Donacija endoskopskog stuba poslednje generacije, od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, značajno će podići nivo usluga dijagnostike bolesti jednjaka, želudca, dvanaestopalačnog creva, koji su u porastu poslednjih godina. Godišnje se obavi oko 1500 gastroskopija, izjavio je doktor Velimir Novaković.

Pored nove telefonske centrale i veoma korisnog aparata gastroskopa, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo će i ubuduće svojim konkursima i donacijama nastaviti da ulaže u Mitrovačku bolnicu, kojoj gravitira čak 7 opština, kaže pomoćnica Pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

Vrednost endoskopskog stuba iznosi 18 miliona dinara, dok je vrednost nove telefonske centrale 2,4 miliona dinara. I pored veoma teške godine za zdravstvo Pokrajinska vlada je i ovaj put izdvojila značajna sredstva za opremanje zdravstvenih ustanova, istakao je direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

I u narednom periodu Opšta bolnica planira da nabavi još korisnih aparata koji će im omogućiti još bolji i lakši rad, a ono što je potrebno jeste kvalitetan ultrazvučni aparat, industrijska veš mašina, anestiziološki aparat i druga pomoćna sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here