Naslovna Srem Pećinci Znanjem u borbu protiv side

Znanjem u borbu protiv side

PODELI

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, Crveni krst Pećinci organizovao je, 3. decembra,u pećinačkom Kulturnom centru edukativno predavanje za učenike VII i VIII razreda Osnovne škole Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca, o pojmu, značaju i zaštiti od HIV infekcija.

Kako nam je rekla Gordana Konjević sekretar pećinačkog Crvenog krsta, ove godine se u svetu po trideseti put obeležava ovaj dan.

„U cilju veće informisanosti i izgradnje svesti o sidi kao bolesti i načinima njene prevencije pre svega među mladima, Crveni krst Pećinci svake godine organizuje edukativne tribine povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side. U organizaciji ovakvog događaja uvek nam izlaze u susret i volonteri, učenici Srednje tehničke škole iz Pećinaca, koji na jedinstven način prenose znanje svojim vršnjacima“ – rekla je Konjević.

Tokom prvog dela edukativnog predavanja učenici su bili u prilici da saznaju nešto više o HIV infekciji, samoj bolesti, rizičnim ponašanjima, kako se zaštiti ili testirati, a prezentaciju su realizovale volonterke Crvenog krsta Pećinci, učenice Srednje tehničke škole „Milenko Verkić Neša“: Dragana Lončar, Jelisaveta Bogdanović, Nikolina Nikolić i Anastasija Nikolić. U nastavku predavanja volonterka Crvenog krsta Biljana Radisavljević profesor biologije, održala je interaktivno predavanje, a nakon toga učenici su pogledali film Crvenog krsta pod nazivom „Dečko koji se stideo“.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here