Naslovna Hronika ŽRTVE MITROVAČKOG PRAVOSUĐA? “Da se reagovalo pre dve godine, Dušan ne bi...

ŽRTVE MITROVAČKOG PRAVOSUĐA? “Da se reagovalo pre dve godine, Dušan ne bi uradio to što je uradio!”

PODELI
Foto: Facebook

– Da se reagovalo pre dve godine, Dušan ne bi uradio to što je uradio! Tada je mog Uroša napao iz čista mira, samo zato što je dete za primer – navodi Ćiro Sunić (48), Mitrovčanin koji sada živi u Novom Sadu, čijeg je sina Uroša (20) pre dve godine napao Dušan Milanović (18), koji je osumnjičen za zversko ubistvo Veljka Vasiljevića (17) iz Laćarka.

 

Veljko je usmrćen u noći između 12. i 13. januara na igralištu u ulici Slobodana Penezića u Laćarku. Dušan se sumnjiči da je ubio drugara jednim ubodom noža, direktno u srce. Dušan je pre ovoga već imao sukob sa zakonom, a Ćiro Sinić tvrdi da je Veljkovo ubistvo moglo biti sprečeno.

Veljku nerazdvojni prijatelj zario nož u srce, i to na mestu gde su se IGRALI KAO DECA (VIDEO)

 – Da su Dušana zaustavili pre dve godine, ne bi se sada dogodila ova tragedija. Bio je decembar 2016, kada je moj sin Uroš bio u centru Sremske Mitrovice. Grupa momaka, koju predvode Dušan Milanović i jedan Marjanović, vraćali su se iz diskoteke. Moj sin je stajao s drugarom i drugaricom i najnormalnije pričao. Oni su naišli i samo su rekli: “Evo Sunića, udri po njemu”. Nož mu je prošao kroz obraz i po glavi je dobio ožiljke koje ima i dan-danas – kaže Urošev otac i dodaje da je reč o delinkventima, koji su napali još jednog mladića.
Ubijeni Veljko Vasiljević
FOTO: FACEBOOK

– Oni su se vraćali iz diskoteke i napadali su sve redom. Prvo su nekog momka pretukli, ali je on uspeo da se izvuče bez težih povreda. Uroša su isekli nožem i bokserom su ga tukli po glavi. Moj sin je završio mitrovačku gimnaziju, a sada je druga godina grafičkog dizajna i najbolji je student. Radi kod mene u porodičnoj firmi, servisu računara “Tehnocentar”, u Novom Sadu. Uroš je svega pet puta, ako je i toliko, bio u diskoteci, jer njega to ne interesuje. Smetao im je zbog toga što je dobar, uspešan i bavi se sportom – kaže naš sagovornik.

Uroš Sunić
FOTO: FACEBOOK Uroš Sunić

Ređa desetke i pomaže ocu

Cunić kaže da je Dušanov otac platio 15.000 dinara naočare njegovom sinu, ali da mu se posle suđenja obratio, žaleći se na sina.

– Rekao mi je da ne zna šta će sa sinom i da se uhvatio s tim Marjanovićem, probisvetom! Znate, kad postoji problem, mora nešto da radi i da se vinovnici kažnjavaju. Moj sin je juče imao ispit i dobio je desetku! Odmah me je pozvao i pitao: “Tata, je l’ ti treba pomoć u radnji?” Došao je i radio je do devet, a onda ostao u radnji da uči, jer tamo ima mir – kaže otac.

Kakav je to momak koji ne ide nigde bez noža?

Urošev otac je prokomentarisao i tragediju u Laćarku.

– To je strašno! Ubiti svog drugara… Zar na druga da izvadiš nož i ubodeš ga u srce, koji to mozak treba da imaš?! Šta drug treba da ti uradi i kakav si ti to momak, ako bez noža nigde ne ideš. Meni je to nejasno – ističe on.

“Zašto je MOJ SIN ubio Veljka, kako ću njegovima pred oči”: Otac momka koji je ZARIO NOŽ U SRCE DRUGU u očaju!”

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here